Aquest bloc penja notícies que estiguin minimament relacionades amb el món de la ciència

BENVINGUTS !!!

Aquest Bloc està fet per l' Alex i en Víctor i us anira informant de coses que passen al món, sempre que estiguin relacionades amb la ciència.

dilluns, 26 d’abril del 2010

TERCER MÓN

El Tercer Món arriba a la seva fi, diu Zoellick

El president del Banc Mundial, Robert B. Zoellick, va declarar el dia 14 que el món té un nou ordre econòmic multipolar, i que en el "2009 va arribar a la seva fi el que es coneixia com el 'Tercer Món'".

"És temps de reconèixer el nou paral.lel econòmic", va comentar Zoellick. "Les antiquades categoritzacions de Primers i tercers Mons, donants i suplicants, líder i conduïts, ja no són apropiats".

Zoellick va comentar que el món és ara una economia mundial multipolar nova i de accelerada evolució, en què alguns països en desenvolupament estan emergint com potències econòmiques mentre altres estan avançant per convertir-se en pols addicionals de creixement.

Altres nacions, va dir Zoellick, estan fent esfeurzos per aprofitar el seu potencial dins d'aquest nou sistema "on el Nord i el Sud, l'Orient i l'Occident" són ara punts en una brúixola, no destinacions econòmics ".

Va assenyalar que la crisi econòmica global ha mostrat aquests assumptes del multilateralisme. En ser protagonistes en l'abisme, els països es van impulsar junts per salvar l'economia global. Va demostrar el seu potencial en actuar ràpidament per enfortir la confiança.

Zoellick va dir que el món en desenvolupament no va ser la causa de la crisi, però podria ser una part important de la solució.

Va afegir que el món lluirà molt diferent en 10 anys, amb el sorgiment de demanda no només dels Estats Units sinó de tot el planeta. (Xinhua)

VÍCTOR ESTRADA notícia extreta de Google