Aquest bloc penja notícies que estiguin minimament relacionades amb el món de la ciència

BENVINGUTS !!!

Aquest Bloc està fet per l' Alex i en Víctor i us anira informant de coses que passen al món, sempre que estiguin relacionades amb la ciència.

dijous, 29 d’abril del 2010

POSIDÒNIA

POSIDÒNIA

La posidònia està en perill per moltes causes una d'elles és l'augment de temperatures de l'aigua en les que habita.

L' escalfament del mar Mediterrani està fent desaparèixer les praderies de posidònia: per cada grau anual d’augment la mortalitat de la posidònia augmenta un 3%.

Aquests resultats els han obtingut un equip d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a l'arxipèlag de Cabrera. Aquest augment de temperatura provoca que les espècies que hi viuen desapareguin. La posidònia mor si la temperatura de l'aigua s’eleva fins als 28ºC.

Aquest escalfament podria acabar provocant la desaparició de la posidònia ja que aquesta espècie triga segles i mil·lennis en regenerar-se .

La posidònia és una planta aquàtica. És endèmica del Mediterrani. Té unes característiques semblants a les plantes terrestres :

Tija
Arrels
Fulles
Flors
La posidònia forma l'ecosistema marí més important del Mediterrani ja que dins hi viuen altres organismes. La posidònia creix sobre les seves restes seques.

Forma praderies que tenen una notable importància ecològica (protegeixen la costa de l’erosió).
Dins de la posidònia hi viuen organismes tan animals com vegetals que hi troben l’aliment i protecció.


(Flor de la posidònia, per Jordi Regàs)




(posidònia amb restes seques, del CIB.)


VÍCTOR ESTRADA