Aquest bloc penja notícies que estiguin minimament relacionades amb el món de la ciència

BENVINGUTS !!!

Aquest Bloc està fet per l' Alex i en Víctor i us anira informant de coses que passen al món, sempre que estiguin relacionades amb la ciència.

dimarts, 27 d’abril del 2010

Repoblació de pòsidònia





LA REPOBLACIÓ DE LA POSIDÒNIA
(A MÚRCIA)


L'equip investigador recollien aglans naturals de la planta, les germinarà en laboratori i tornarà a implantar al mar i gràcies a això tindran més praderies amb les espècies que poden habitar.
A finals d'aquesta primavera part de la praderia de posidònia d'una zona de la costa d'Águilas (Múrcia) on va desaparèixer per efecte de la contaminació encapçalat per el director de l'estudi Arnaldo Marín.

Aquestes plantes, pel seu origen terrestre "tenen flors i fruits", i la idea del projecte serà recollir les llavors naturals, germinades en laboratoris, atenent les diferents condicions de llum, nutrients, i substrats apropiats per al seu creixement, per tornar a portar a la mar una vegada que han germinat.es tornarien a portar al mar, a la zona a la que va desaparèixer la praderia i les condicions s'han reinstaurat.
Forma praderies de quilòmetres d'extensió al llarg de tot el mar Mediterrani,
és molt longeva, i quan mor, la taxa de recuperació és molt lenta, pot trigar diversos segles a tornar a colonitzar la superfície i la seva extensió horitzontal pot ser de cinc o sis centímetres a l'any és molt sensible als canvis ambientals.

La repoblació de posidònia a llocs on a desaparegut ”es com tornar a la vida” però això triga temps i aquest temps són uns quants segles.

Arnaldo Marín


ÀLEX MONTAÑO (Noticía extreta de noticies a múrcia)