Aquest bloc penja notícies que estiguin minimament relacionades amb el món de la ciència

BENVINGUTS !!!

Aquest Bloc està fet per l' Alex i en Víctor i us anira informant de coses que passen al món, sempre que estiguin relacionades amb la ciència.

divendres, 7 de maig del 2010

ADN semblant al nostre



El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha identificat un total de 83 gens diferents entre Homo sapiens sapiens provenen dels neandertals que fa milions d'anys es van estingir per els homo sapiens. Els neandertals són els primers en arribar a Europa.

La diversitat entre humans moderns i neandertals és d'uns 825.000 anys. Per situar el genoma neandertal en el context evolutiu humà, es va seqüenciar més cinc genomes humans complets: el d'un individu sud-africà , el d'un individu africà, el d'un xinès, el d'un francès i el de un natiu de Papua-Nova Guinea.

L'anàlisi conjunt d'aquests genomes permetre observar que almenys 10 dels 23 cromosomes procedien dels neandertals. Aquestes regions, que impliquen entre un 1 i un 4% del total del genoma, van resultar idèntiques a neandertals i humans moderns no africans, però diferents en humans africans

ÀLEX MONTAÑO (Noticia extreta del periòdico de catalunya)